Välj snabblikvidation när tiden är knapp

Du har många bollar i luften och tanken på att sköta en avveckling av ab själv känns inte så lockande. Helst hade du velat lägga bolaget under mattan och glömma det hela. Men så kan man inte göra i Sverige. Du måste likvidera på rätt sätt. Med en snabbavveckling så kommer ditt ab att avvecklas enligt konstens alla regler. I varje fall då du vänder dig till en bolagsservice som kan sitt jobb.

Så går en snabblikvidation till

Det låter kanske lite som magi. Och det är klart. När du inte själv måste sköta din avveckling så bli det enklare att likvidera bolag än att spela rollspel. Normalt sett så hade du fått fylla i formulär från Bolagsverket och även se till att de får alla papper och dokument som krävs vid en frivillig avveckling. Avveckling av bolag kan ta över ett halvår.

Det är inte så att du måste jobba med likvidationen varje dag men du måste vara uppmärksam. Kommer det frågor från Bolagsverket så ska de besvaras. Dessutom så kan det finnas skatter och avgifter som du måste betala in i tid. Det gör att du inte kan släppa avvecklingen av bolaget tills den är helt klar.

Men med snabbavvecklingen så kan du släppa det hela. På några dagars tid så är det hela över. Du säljer ditt bolag och så kommer köparen att likvidera. Du kan gå vidare och göra annat som till exempel att starta ett helt nytt bolag om det är vad du vill göra.

Slipp det administrativa

Något som också spar tid är att du inte behöver syssla med det administrativa omkring en likvidation. Det kan bli mycket pappersarbete. Det är också så att du måste ha god koll på alla regler. Du får inte missa någon detalj. Det kommer Bolagsverket och Skatteverket inte att acceptera.

Med snabbavvecklingen så är allt det administrativa i köparens händer. Det kan vara mycket mer än vad det först verkar. Detta särskilt om du inte har tidigare erfarenhet av att lägga ner ett ab.

Välj en bra bolagsservice

Om du ska få en snabb och effektiv snabbavveckling så gäller det att du får hjälpen från rätt bolagsservice. Se närmre på rekommendationer och recensioner. På forum online så kan du ställa frågor och du kan se vad andra säger om en viss tjänst.

Det är smart att tänka igen om ditt val några gånger till. Kom ihåg att bolagsservicen kommer att representera dig. Även om du har sålt aktiebolag så är ju namnet förknippat med ditt namn. Då är det verkligen viktigt att den som sköter avveckling gör detta på rätt sätt utan konstigheter.

11 Sep 2018