Sälja aktiebolag och flytta ut i skogen

Hannes hade jobbat några år med företaget och det gick hyffsat. Med stor fokus på webbutik gick det hela runt och lite till. Men när han hängde med en kompis ut i skogen för rollspel väcktes en gammal tanke om att bo i skogen. Samma vecka hörde han en annan man berätta om sin tid i skogen.

Det verkade för bra för att vara sant men Hannes kände att det var dags att sälja aktiebolag och testa livet i skogen innan det var för sent.

Sälja aktiebolag snabbt

I och med att Hannes insåg att han inte hade så många år på sig innan det var dags för att bilda familj ville han snabbt sälja aktiebolag. Valet stod mellan att avveckla frivilligt eller sälja till någon som kunde driva vidare.

Till sist blev det avveckling. De projekt han hade igång skickade han vidare till en vän som var verksam inom samma område med löftet om att få en viss procent av dessa vidare. Inte så dumt med tanke på att livet i skogen ändå kunde komma att innebära några besök till matbutiken.

Hannes flyttar ut i skogen

Hannes flyttade ut i en djup skog i Värmland sommaren 2019. Han byggde en form av kåta och hade med sig en hel del havregryn. I början kändes det tyst och ensamt. Det var inte alls som under rollspelen men minst lika magiskt.

Livet i skogen var inte alls som Hannes hade tänkt sig. Utan telefon och möten med andra människor varje dag blev det verkligen tyst. Tankarna snurrade runt i huvudet och det tog flera månader innan Hannes kände att han kunde fokusera och klara av tystheten utan att tänka precis vad som helst.

Hannes kom tillbaka och startade bolag igen

Efter två år i skogen kom Hannes tillbaka till civilisationen. Han kände att skogslivet hade gett honom helt nya perspektiv. Bara det att kunna tänka samlat och fokuserat var en ny insikt som kom med tystnaden i skogen.

Han hade förstås träffat människor då och då. Var tredje månad handlade han i en matbutik och då passade han på att ringa föräldrarna för att tala om att allt var okej. Återkomsten till livet i staden gick smidigt och Hannes drog igång bolag igen. Han ångrade inte att han valt att sälja aktiebolag för att lämna civilisationen.

Då han var tillbaka igen var det nämligen dags för ett bolag med helt ny inriktning. Idag hjälper Hannes andra som vill testa livet i vildmarken. Han ordnar kurser och övernattningar för individer och företag som undrar hur det känns att sova i en klassisk kåta under en stjärnspäckad himmel utan telefoner och andra skärmar.

9 Aug 2021