Sälja aktiebolag eller vänta på bättre tider

Åren 2020 och 2021 var tuffa för bolag som sysslade med kultur och musikevent. Med restriktioner på grund av rädsla för ett virus så blev många evenemang helt omöjliga att genomföra. Många musik- och kulturverksamheter ställdes inför frågan att sälja aktiebolag eller att vänta på bättre tider.

Sälja aktiebolag för avveckling

Det var dock inte tal om att sälja aktiebolag för vidare drift av musikevent. Den här typen av verksamhet är otroligt känslig för konsumenternas beteende. Då världspandemin följdes av krig i Ukraina och ökad inflation så var det många hushåll som drog ner på sina nöjesutgifter. Det kunde kännas ordentligt för mindre musikevent som redan tidigare kämpade för att överleva.

Att sälja aktiebolag för avveckling blev aktuellt för många som insåg att det gällde att lägga ner innan den ekonomiska förlusten blev för stor. Men för vissa event fanns förstås möjligheten att tålmodigt vänta på bättre tider.

Kulturen kan överleva även då tiderna är dåliga

Vi har ju tagit upp detta ämne tidigare och visst ligger det mycket i att vi människor behöver underhållning och musik mer än någonsin under inflation. Även om bolånet ökar så att vi måste sälja bostaden så har vi ju fortsatt ett behov av underhållning.

På grund av detta fanns det ändå utrymme för bolag att fortsätta sin verksamhet under ökad inflation om än på lägre låga och med nya spelregler. Kostnader för artister minskade ju också i takt med att det ekonomiska läget såg annorlunda ut.

Att sälja aktiebolag eller att vänta ut de dåliga tiderna blev en fråga om hur ekonomin såg ut. För vissa bolag var detta en möjlighet eftersom man hade en god grund att stå på. Utomhus event fick inte samma problem under pandemin men drabbas förstås också av inflation som alla andra kulturevenemang.

I slutändan handlar det alltid om en utvärdering av det faktiska bolaget och att komma till ett beslut om det är läge att sälja ab för avveckling eller inte.

/godis_i_butik.jpg

2 Feb 2023