Roligt rollspel om läkarintyg klass 8

Det var ett lite ovanligt ämne som föreslogs för eventet där rollspelare skulle träffas och köra lite rollspel till helgen. Istället för fantasy bestämdes det att det skulle bli reality och platsen var läkarmottagningen där läkarintyg klass 8 skulle ges. Ett lite ovanligare ämne helt klart men det blev fantastiskt roligt och vi fick roller som annars aldrig blir aktuella för rollspel.

Läkarintyg klass 8 och de roller som delades ut

För att skapa ett rollspel omkring en läkarundersökning för att ge ett läkarintyg klass 8 fick vi se över en ganska lång roll lista. Målet med rollspelet blev att antingen få intyget eller att hindra att det gavs. Redan här blev det intrig och möjlighet till spänning.

Roller som delades ut var:

  • Personen som behövde läkarintyg klass 8 för sin skepparexamen
  • 3 vänner som hjälpte till
  • 2 läkare
  • 3 sjuksköterskor
  • 2 receptionister

Ett möjligt slut var att huvudpersonen fick sitt läkarintyg på korrekta grunder så att han kunde bli en säker sjöman. Ett annat slut var att det inte blev läkarintyg klass 8 för att detta förhindrades på olika sätt eller att det blev ett falskt intyg.

Mer kunskap behövdes

Innan själva rollspelet kunde starta var det uppenbart att det behövdes mer information. Särskilt omkring vad ett läkarintyg klass 8 är och hur det ges. Det blev nödvändigt att gå igenom vad som görs på en undersökning. Syntest, hörseltest, hälsodeklaration och en allmän undersökning är alla saker som kan leda till ett intressant spel som kan ta olika riktning.

Det blev också av intresse att se på vilka saker som skulle kunna innebära hinder för intyget. Drogmissbruk, fysiska skador och mer listades. Det här blev viktigt för att se hur medverkande rollspelare skulle kunna agera för att påverka slutet av spelet.

Hur slutade det?

Det var som sagt otroligt roligt att köra ett rollspel med en så ovanlig story. Det hela slutade med att intyget gavs men att det var ett felaktigt intyg. Huvudpersonen hade bestämt sig för att dölja ett handikapp och att använda medspelare för att se till att läkare och sjuksköterskor inte kom på detta.

Till sist så blev det ändå tydligt att huvudpersonen aldrig borde få jobba på en båt med passagerare. Men då var det försent. Jakten var över när de dolda problemen kom till ytan. Det rörde sig om allt från droger till psykiska problem. Saker som kan leda till tragiska händelser till sjöss. Det är bara att hoppas att något liknande inte skulle kunna ske i verkligheten när det ska utfärdas läkarintyg klass 8!

/segelbat-pa-sjon.jpg

 

25 Nov 2021