Likvidera aktiebolag på jobbet och rollspel på fritiden

Teatern har alltid varit ett intresse för Magnus. En del tycker att det här ligger långt från hans yrke som ekonom. Men Magnus har aldrig sett några problem med att både gilla siffror och teater. Efter utbildningen jobbade Magnus några år på en revisorfirma. Därefter kom han i kontakt med en bolagsservice där han numera jobbar med att likvidera aktiebolag åt andra.

Jobbet med att likvidera aktiebolag

För Magnus känns jobbet mycket viktigt. Han ser ofta personer som av olika skäl inte vill likvidera aktiebolag själva. Det är inte sällan så att de uttrycker stress för att lägga ner bolaget på korrekt sätt. Då kan Magnus lugna ner och förklara att det hela kommer att gå bra.

Magnus tycker att det är viktigt att vara lugn och sansad i alla lägen. Han menar att vi tänker bättre om vi bara tar det lite lugnt. På så vis passar Magnus verkligen bra i sin roll som ekonom och i jobbet med att avveckla bolag för andra.

Men hur håller sig Magnus så lugn och sansad i en värld som ändå är så pass full av stress för de flesta? Magnus berättar att hans knep är rollspel som han sysslar med på fritiden. Det här var kanske lite oväntat men för Magnus är kombinationen helt självklar.

Behovet av att få leva ut fantasier

På jobbet går Magnus i kostym och slips men vissa helger kan du hitta honom i riddardräkter ute i skogen eller på en scen klädd som astronaut. Teatern och rollspelen ger Magnus möjligheten att leva ut sina fantasier på ett konkret sätt.

Han menar att rollspelen ger honom det lugn han behöver på jobbet. En helg med rollspelsaktiviteter är som en ventil där all stress pyser ut. Det är på grund av detta som Magnus ser till att boka in rollspel med jämna mellanrum.

Intresset för teatern kom innan intresset för ekonomi

När Magnus ska säga vad som är roligast, att likvidera ab eller att spela teater är valet självklart. Magnus säger att intresset för teatern kom långt tidigare än det ekonomiska intresset. Men han vill inte välja. Det fina är ju att de här två världarna kan leva sida vid sida i perfekt harmoni.

Magnus fru är också med på noterna. Hon jobbar som ekonomisk konsult och älskar teater. Det var faktiskt under en rollspelshelg som de träffades. När de insåg att de båda kombinerar ekonomi med teater förstod de att det fanns något att bygga vidare på.

Idag är Magnus och hans fru Lea med i samma rollspelsgrupp. Men de jobbar inte på samma bolag. Det hade varit för mycket. Det är skönt att ta en paus under arbetsdagen och sedan ses igen till kvällar och helger då det inte sällan blir dags för roliga teaterupplevelser.

14 Sep 2020