Köpa lagerbolag för rollspelsprojektet

Planen för rollspelsprojektet är solid. Det hela ser fint ut med många som vill vara med. Ett bolag ska startas men det här kan ta tid. Då biljetter behöver säljas inom några veckors tid kan registreringsprocessen hos Bolagsverket verka som en evighet. Då går det att köpa lagerbolag för att komma igång omedelbart.

Köpa lagerbolag på en dag

Numera är det faktiskt möjligt att dra igång ett aktiebolag på en dags tid. I och med att du kan köpa lagerbolag kan du ha bolaget redo så snart som du har köpt det. Det hela är enkelt och du behöver ingen gedigen ekonomisk utbildning för att förstå hur man gör.

Lagerbolaget erbjuds av bolag som är experter på detta. De skapar aktiebolag som ligger vilande. Du köper bolaget och kan sedan ge det namn och verksamhetsbeskrivning. Men det fina med att köpa lagerbolag är att du kan dra igång verksamheten redan innan ditt nya namn och verksamhetsbeskrivning är registrerad hos Bolagsverket.

Så snart som du har lagerbolaget har du också ett organisationsnummer. Det betyder att du kan ställa ut räkningar och då går det ju också att sälja biljetter till rollspelseventet. Så trots att det inte är lång tid kvar till det första evenemanget går det att ordna med bolaget för verksamheten på ett lagligt och säkert sätt.

Viss planering är ändå klok

Nu ska det givetvis påpekas att det inte bör slarvas med bolag. Lagerbolaget är en bra lösning då det finns en bra plan för rollspelsverksamheten men tiden är knapp. Det gäller ju att ha en affärsplan som går att lita på.

Att köpa lagerbolag bara för att det ska gå fort är inte smart. Om det hela verkar osäkert kan det vara bättre att skjuta på eventet och göra upp en plan som det går att lita på. Det är också viktigt att vara redo med all information som krävs då lagerbolaget köps.

Med tanke på framtiden

Ett bolag är ju till för att driva verksamheten vidare och då är det också viktigt att kommande event finns med i planeringen. Det här bör vara en del av affärsplanen. Dessutom är det viktigt med analys av det första eventet. Det gick snabbt att köpa lagerbolag och dra igång rollspelsverksamheten. Men mer tid bör sedan läggas på analys.

Vilka lärdomar drogs av det första eventet? Det här är en analys som kan se till att affärsplanen korrigeras och förbättras. Då kan företaget drivas framåt på ett bättre sätt och risken för att det måste läggas ner i förtid minskar avsevärt.

Ska ni köpa lagerbolaget eller registrera själva?

Det fina med lagerbolag är att det går fort och att allting görs på rätt sätt. Men det är viktigt att veta att det inte är svårt att själv registrera ett bolag. Det krävs inga expertkunskaper bara tid och tålamod! Finns tid och tålamod kan det vara värt att registrera själv och ta det hela i en lugnare takt.

10 Dec 2020