Improvisera för att hitta namn för ditt lagerbolag!

När du väljer att köpa lagerbolag online så kan det bli mycket smidigt. Du får ett formulär där du ska fylla i alla detaljer. När du är klar med detta så kan du skicka över pengar till bolagsservicen som säljer lagerbolaget. Därmed så är det hela i stort sett klart. Du får ett bolag med registreringsnummer att jobba med och dina uppgifter skickas in till Bolagsverket så att dessa kan registreras.

Men det är viktigt att du har valt ett namn för ditt bolag långt innan du börjar fylla i formulär online. Om du tror att du kan improvisera fram namnet så kan det bli ett misstag.

Ett lagerbolag är utan namn

Lagerbolaget har inget namn. Det finns ju bara registrerat som ett bolag med organisationsnummer. Det betyder att du måste ge det namnet då du köper. Det gör du genom att fylla i det namn som du vill ha i formuläret som du får av företaget som säljer. Du bör få plats för mer än ett namn.

Det finns god anledning till att man inte bara skickar ett namn till Bolagsverket. Om du väljer något som redan finns så kommer du att få nej till det. Då är det mycket enklare om det finns ett annat alternativ som Bolagsverket genast kan godkänna.

Hur kommer du på ditt bolagsnamn?

Det finns flera vägar att gå för att finna det bästa bolagsnamnet. Men teater och improvisation är inte alltid det bästa valet. Det är klart att du kan köra lite rollspel med en vän för att känna efter. Använd namnet du tänker på i olika scenarion för att höra hur det låter.

Ett gott tips är att välja ett namn som avslöjar vad bolaget kommer att syssla med. Det är klart att du kan använda ditt namn och lägga till AB. Men det är ganska trist och säger inte så mycket. Såvida du inte redan är känd inom ett visst område förstås.

Kreativa namn på företag

Ibland så kan det vara spännande med ett namn som är kreativt. Du kanske inser att dina barns initialer blir till ett ord som passar så bra för bolaget som du drar igång. Då kanske du väljer detta. Ingen kommer att förstå vad namnet egentligen betyder men med tiden så kanske du avslöjar detta.

Var dock aldrig för kreativ. Det kan få Bolagsverket att säga nej. De förslag som du fyller i när du köper lagerbolag bör vara seriösa. Fundera alltid på hur de kommer att uppfattas innan du skriver in namnen.

Ta inte namn som redan finns

För att undvika att ta namn som redan finns så bör du göra en snabb sökning online. Om det redan finns ett svenskt ab med samma namn så kan du inte ta det. Det här upptäcker du snabbt men det finns också bolagstjänster som ger denna hjälp i samband med att du köper ett lagerbolag. Fråga om detta när du kontaktar tjänsten som du vill köpa från.

11 Nov 2019