Han skrev ut alla pjäser för att likvidera ab

När Johan bestämde sig för att likvidera ab och lägga ner verksamheten för gott kom frågan om vad som skulle göras med alla pjäser. Många hade ju lyckats otroligt bra på olika teatrar runtom i landet. Det fanns också gott om material som inte använts. Även om bolaget lades ner så kunde ju pjäserna komma till användning…

Likvidera ab -steg för steg

Johan valde att själv likvidera ab och han tog det hela steg för steg. Det var under processen med att tömma lokalerna på material som han insåg att disketterna med pjäser var föråldrade. Det fanns ju bara en dator som ens kunde läsa av dessa gamla teknologiska brickor.

Inte ens CD-skivor verkade som ett bra val för att spara pjäserna för framtida projekt. Johan bestämde sig för att först spara det hela digitalt på det egna molnet med Google. Därefter bestämde han sig för att skriva ut pjäser med skrivare.

/visualrip.jpg

Det tog flera dagar att skriva ut

Detta var inte ett litet projekt. I och med att det handlade om hundratals pjäser såväl som planer för rollspel så fick Johan skriva ut i flera dagars tid. Under tiden så såg han till att organisera pjäserna i helt vanliga mappar och i ett låd-system i en hurts.

Denna hurts ställde han sedan på sitt hemmakontor. Det dröjde faktiskt inte så länge efter att Johan valt att likvidera ab och lägga ner teaterverksamheten tills han fick användning av det utskrivna materialet.

En lokal teater hörde av sig och beklagade att Johan inte längre kunde erbjuda sina tjänster som verksamhet. Men då de fick veta att pjäserna fortfarande fanns att använda på detta vis blev de väldigt glada.

Numera fungerar Johans hurts som ett slags bibliotek för lokala entusiaster som uppskattar den höga nivån på materialet. Det har till och med kommit förfrågningar från teatrar runtom i landet som förstått att pjässkatten fortfarande finns kvar.

 

10 Nov 2022