Avsluta bolag när det inte fungerar med teaterverksamheten

Man kan ha haft fina tankar om hur teaterverksamheten eller rollspelen skulle leda till fina inkomster. Inte så att man tänkte att det skulle bli så mycket pengar att man blev miljonär men aktiebolaget startades ändå och det hela kom igång. Då man inser att det alls inte går att gå runt på några enstaka event så kan det bli så att man behöver avsluta aktiebolag och då ska man göra det på rätt sätt. Dessutom så bör man inte vänta för länge då det kan bli en dyr historia.

Avsluta bolag i tid och undvik konkurs

Om man upptäcker rätt så tidigt att det inte kommer att bli lönsamt så kan man backa ur innan det blir tal om konkurs. Man säljer av de tillgångar som finns i bolaget och så kan man vända sig till en bolagsservice för att avsluta aktiebolag på ett enkelt sätt. Bolagsservicen kan avveckla och likvidera på ett lagligt sätt, och man får genast ut de pengar som verksamheten är värd. Kanske går man lite på minus men det hade helt klart kunnat bli värre om man hade väntat längre.

God planering för nästa projekt

Ska man skapa ett företag igen så gäller det att tänka igenom detta noga och lära sig sin läxa. Kanske kommer det att vara möjligt att göra något liknande och faktiskt lyckas med ett bolag som erbjuder rollspelsaktivitet. Kanske kan kunskapen som man samlade då det inte gick att leda till att man till sist lyckas. Med god planering så kan det absolut bli så, men nyckelordet är just god planering!

2 Sep 2017